Article AkzoNobel News & Views

 

Intrepid traveler André Koster reflects on his six months on the road driving along the old Silk Road route from the Netherlands to China.
Lees verder…

25316 km

 

Onze enkele reis over de Zijderoute is voorbij gevlogen. Tijdens deze 172 dagen en 25.316 kilometers kruisten onze wegen allerlei historische sites, religieuze stromingen en verschillende culturen.


Lees verder…

Grenzen van de Zijderoute

Nu het einde van onze reis in zicht is, ga je ongewild toch alweer aan het ‘W-woord’ (werk) denken. Nu was het voor mij lastig om mijn werk tijdens deze hele reis te vergeten, want sinds we Europa verlieten werd ik er bij iedere grensovergang mee geconfronteerd. 

Achteraf gezien is alles enorm soepel gegaan en zijn we overal zeer vriendelijk ontvangen. Behalve bij de Kazachse Immigratie Dienst, maar dat geeft mij meteen weer de mogelijkheid om mijn zijderoute-avontuur te verlengen door een  project op te starten in Kazachstan  ter verbetering van de klantvriendelijkheid van de Kazachse IND ;-)


Lees verder…

Antwerp-Bejing

23 maart 2008 om 7:07 pm | In Griekenland | 11 Reacties

Goede vrienden die dezelfde vakantiebestemming kiezen…..komt wel vaker voor. Maar als die bestemming dan ook nog eens de Zijderoute is, in beide gevallen per auto, dan is dat best bijzonder. Marije en Peter hebben nog een ambitieuzer reisplan dan wij, zij rijden in 9 maanden van Antwerpen naar Bejing en terug! Daarbij kiezen ze ook nog een andere terugweg door o.a. India en Pakistan. In Athene kwamen we elkaar tegen voor een expressootje voor de Akropolis. Kijk zeker ook eens op hun website voor leuke verhalen en mooie foto’s.  

Skiën op Kaimak Tsalan

23 maart 2008 om 3:48 pm | In Griekenland | 11 Reacties

 Griekenland is misschien geen alledaagse wintersportbestemming. Toch zijn er zo’n 14 skigebieden, zelfs eentje op de Zuidelijk gelegen Peloponnesos. Kaimak Tsalan is er een van, met 5 liftjes en blauwe en rode afdalingen. Het is best sneeuwzeker want de top gaat tot bijna 2600 meter, op de grens met Macedonië.

Voor ons was het al weer 2 jaar geleden dat we op ski’s hadden gestaan, dus het was weer even wennen. Zeker voor Minke want die kwam door de spierpijn nauwelijks de berg af. Gelukkig was er ook nog een Snowbar! Het skiën is op zich prima hier, maar door de altijd waaiende wind is het wel frisjes, zeker helemaal boven. Daar stuift de sneeuw om je oren en zou je wensen dat je weer snel in de Snowbar zat…zo gezegd zo gedaan. Rond een uur of half vier vonden we het wel mooi geweest en zijn een bordje Gyros gaan eten. Weer eens iets anders dan wintersport in Oostenrijk!

Op weg naar Mount Varos

23 maart 2008 om 3:46 pm | In Griekenland | 15 Reacties

 Het volgende stuk Zijderoute bracht ons een mooie rit van Meteora naar het uiterste Noorden van Griekenland, vlakbij de grens met Macedonië. Een afwisselend stuk met snelwegen langs de kust, kleine weggetjes door het binnenland en op het eind kronkelende wegen omhoog de bergen in.  Mount Varos heet ook wel Kaimak Tsalan, de zwarte berg. Het ging nog aardig de hoogte in tot 2000 meter toe, en er ligt nog zat sneeuw om te skiën!  Eenmaal beneden in het dorpje vonden we een leuk hotel wat gerund wordt door een Griekse Nederlander, Phanis. Het hotel is een echte aanrader, helemaal in oude stijl maar net nieuw en de kamers zijn van alle luxe voorzien (sauna, open haard).
Lees verder…

Griekse gastvrijheid

20 maart 2008 om 6:51 pm | In Griekenland | 9 Reacties

   Toen we gisteren het dorpje Kastraki binnen reden, wisten we (zoals al in de Engelse post stond) niet wat we zagen. We hadden al een tijdje door heuvelachtig gebied gereden, maar deze grillige vormen kwamen geheel onverwacht


Lees verder…

Meteora

20 maart 2008 om 6:43 pm | In Griekenland | 1 Reactie

Yesterday we arrived in Meteora, central Greece. Meteora is famous for its monastries high on top of strangely shaped mountains. When we drove into town yesterday, we were impressed by the landscape: a bizarre combination of Tolkien’s Middle Earth and Flintstones’  Bedrock. The monastries date back from the 14th century.


Lees verder…

Oudheden in Athene

18 maart 2008 om 9:55 pm | In Griekenland | 21 Reacties

 Om maar met de deur in huis te vallen: Athene is geen mooie stad. De stad strekt zich betrekkelijk eenvormig uit naar alle kanten en kent geen wijken die er echt uitspringen. Wat echter veel goedmaakt zijn de Griekse en Romeinse overblijfselen die je werkelijk overal in de stad tegenkomt.
Lees verder…

Volgende Pagina »

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
23 queries. 0.129 seconds.
Powered by WordPress with jd-desert theme design by John Doe.