25316 km

 

Onze enkele reis over de Zijderoute is voorbij gevlogen. Tijdens deze 172 dagen en 25.316 kilometers kruisten onze wegen allerlei historische sites, religieuze stromingen en verschillende culturen.


Lees verder…

Almaty

14 augustus 2008 om 8:08 am | In English Posts, Kazachstan, Marco Polo | 21 Reacties

 

At this moment we are ‘chilling’ in Almaty. Of all the cities we have visited during our  trip, this is the most ‘Western’ one we have been to since we left Athens. The city is full of hip restaurants and all the expensive brands can be found here. Not just clothing, but also the famous parfume-houses, western furniture shops, like IKEA and even your favourite Villeroy and Boch toilet can be bought here. 


Lees verder…

Marco Polo en ‘wereldvrede’

9 augustus 2008 om 5:55 am | In Kazachstan, Marco Polo | 10 Reacties

  Nu het einde van onze geweldige reis nadert, wordt het ook tijd om onze vriend Marco gedag te zeggen. In Il Milione worden een groot aantal steden en gebieden beschreven, maar over het gebied ‘Groot Turkije’  waar Kazachstan, Noord Oezbekistan en Noord Xinjiang, liggen, blijft Polo vrij algemeen. 
Lees verder…

Handleiding “Hoe bouw ik een Yurt” (co-productie MP&MV)

31 juli 2008 om 10:08 am | In Kyrgystan, Marco Polo | 9 Reacties

  Als je ‘over land’ naar het Oosten reist, zoals wij doen, kom je heel wat verschillende bevolkingsgroepen tegen. De etnische groepen veranderen meestal geleidelijk naar mate je verder naar het (Noord)Oosten gaat (de invloeden van de Russen en Han-Chinezen even buiten beschouwing gelaten). De Kyrgyzen zijn heel duidelijk afstammelingen van de Mongolen (of zoals Marco Polo hen noemt: de Tartaren). Een nomadisch volk dat voornamelijk leeft met en van hun dieren.


Lees verder…

Marco Polo in Xinjiang

17 juli 2008 om 5:34 pm | In Marco Polo, china | Geen Reacties

 Even een korte Marco Polo update over Kashkar:

Kashkar was vroeger een onafhankelijk koninkrijk, maar is nu aan de grootchan onderworpen. De inwoners aanbidden Mohammed. Er zijn vele steden en dorpen, maar de mooiste en voornaamste van alle is Kashkar….De mensen leven van de handel en nijverheid. Ze hebben verrukkelijke tuinen, mooie wijngaarden, prachtige boerderijen met rijke akkers….. veel kooplieden uit dit land reizen met hun waren over de hele wereld. Toch moet worden opgemerkt dat de mensen hier over het algemeen gierig zijn en erbarmelijk leven. Ze voeden zich slecht en hebben ook niets behoorlijks te drinken. Verder wonen er Nestoriaanse Christenen in dit land die hun eigen kerk hebben en volgens hun godsdienstige voorschriften leven.


Lees verder…

Waar is Marco Polo?

2 juli 2008 om 1:29 pm | In Kyrgystan, Marco Polo, Oezbekistan | 13 Reacties

We hebben alweer een tijdje verzuimd aandacht aan onze vriend Marco te besteden, dus is het de hoogste tijd voor een update.
Lees verder…

Het Land van De Eenzame Boom

14 mei 2008 om 3:12 pm | In Iran, Marco Polo | 12 Reacties

Vanuit Zein-O-Din rijden we eerst naar Tabas, een plaatsje midden in de Dasht-e-Lut woestijn. Onderweg stoppen we in Kharanaq waar nog een vrijwel verlaten dorpje is van ongeveer 1000 jaar oud.
Lees verder…

Yazd, de Zoroasters & Marco Polo

14 mei 2008 om 9:08 am | In Iran, Marco Polo | 15 Reacties

  De afgelopen twee dagen hebben wij in de woestijnstad Yazd doorgebracht. In de volksmond schijnen hier zeer religieuze mensen vandaan te komen, maar in onze beleving (en in die van de Lonely Planet) is het een hele relaxte stad.
Lees verder…

Marco Polo in Perzie, deel 1

8 mei 2008 om 3:47 pm | In Marco Polo | 15 Reacties

 

Na zo’n twee weken onze eigen indruk van Iran op te hebben gedaan, wordt het toch weer eens tijd om te kijken wat Marco Polo over Perzië schrijft. Dit is tenslotte een van de landen die hij zowel op de heen- als op de terugreis heeft doorkruist. 
Lees verder…

Volgende Pagina »

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
23 queries. 0.114 seconds.
Powered by WordPress with jd-desert theme design by John Doe.