Article AkzoNobel News & Views

 

Intrepid traveler André Koster reflects on his six months on the road driving along the old Silk Road route from the Netherlands to China.
Lees verder…

25316 km

 

Onze enkele reis over de Zijderoute is voorbij gevlogen. Tijdens deze 172 dagen en 25.316 kilometers kruisten onze wegen allerlei historische sites, religieuze stromingen en verschillende culturen.


Lees verder…

Grenzen van de Zijderoute

Nu het einde van onze reis in zicht is, ga je ongewild toch alweer aan het ‘W-woord’ (werk) denken. Nu was het voor mij lastig om mijn werk tijdens deze hele reis te vergeten, want sinds we Europa verlieten werd ik er bij iedere grensovergang mee geconfronteerd. 

Achteraf gezien is alles enorm soepel gegaan en zijn we overal zeer vriendelijk ontvangen. Behalve bij de Kazachse Immigratie Dienst, maar dat geeft mij meteen weer de mogelijkheid om mijn zijderoute-avontuur te verlengen door een  project op te starten in Kazachstan  ter verbetering van de klantvriendelijkheid van de Kazachse IND ;-)


Lees verder…

East of the Sun, West of the Moon

30 juli 2008 om 2:16 pm | In Kyrgystan, Oezbekistan, Turkmenistan | 11 Reacties

 Iedereen kent wel het begrip de Zijderoute, dat voor veel mensen staat voor de handelsroute vanuit Europa naar China. Ondanks de bekendheid met het begrip ‘de Zijderoute’, is het geografische gebied dat de Zijderoute bestrijkt eigenlijk helemaal niet zo bekend, misschien wel één van de minst bekende gebieden voor de Europeanen. Want zeg eens eerlijk, wie kan alle landen opnoemen die in dit gebied liggen? En hun hoofdsteden ? (Voor wie van quizjes houdt…..klik maar op deze link).
Lees verder…

Turkmenistan - Marble in the Desert

28 mei 2008 om 12:05 pm | In English Posts, Turkmenistan | 21 Reacties

Passing the Turkmenistan border is an adventure in itself. All together it is lot of hassle with visa’s, letters of entries and several small fees (that add up to quite some dollars),with the most curious fee being the  “vehicle desinfection fee”. It took us over three hours, partly because we didn’t have a visa yet. Luckily for us, our guide came to rescue us. With her blond hair, Russian blue eyes and a tight T-shirt, she squared all potential bureacratic problems away. Then we finally drove away, downhill from the rugged Kopet Dag mountains towards Asghabat, the capital.
Lees verder…

Van Konye Urgench naar Oezbekistan (nieuwe foto’s 29/5)

28 mei 2008 om 9:24 am | In Oezbekistan, Turkmenistan | 18 Reacties

 

Onze laatste dag in Turkmenistan bezoeken we in de ochtend Konya Urgench, de restanten van 1 van de belangrijkste steden van het toenmalige Chorasmie (Khorezm), een groot rijk dat ontstond in de 12 eeuw na Christus en dat zich uitstrekte over het huidige Oezbekistan, Turkmenistan en delen van Kazachstan, Iran en Afghanistan. In de 12 eeuw stond werd het gebied geleid door een Seljoekse dynastie.
Lees verder…

40.14.2127 Noord, 58.26.3230 Oost - Flaming Crater (nieuwe foto’s 29/5)

26 mei 2008 om 11:03 am | In Turkmenistan | 13 Reacties

 Vandaag rijden we richting noorden, dwars door de Karakum woestijn. Dit is echt een woestijn uit het schoolboekje: mooie zandduinen en af en toe een kameel.We stoppen in Kekirderk, een klein dorpje midden in het zand. We logereren daar bij een traditionele Turkmeense familie: man, vrouw, 8 kinderen en een schoondochter.

Lees verder…

Asghabat II (Nieuwe foto’s 29/5)

26 mei 2008 om 10:55 am | In Turkmenistan | 17 Reacties

  ’s Ochtends ontmoeten we Davran onze nieuwe gids. Hij blijkt ook de gids van Peter en Marije te zijn geweest, de wereld is klein, ook in Centraal Azië! Davran is een echte klets en vertelt honderduit. Binnen een dag weten we alles van hem: van zijn favoriete jaargetijde (winter) tot zijn voorliefde voor parfum en van zijn verstandshuwelijk, tot al zijn vriendinnen (vooral die ene speciale in Rusland). Het verschil tussen de gepassioneerde Darvan en de professionele Natalya had niet groter kunnen zijn, maar dat maakt het voor ons alleen maar interessanter.

Lees verder…

Asghabat - nieuwe foto’s 29-05

26 mei 2008 om 10:44 am | In Turkmenistan | 19 Reacties

 We begonnen de dag met een bezoek aan de oude Zijderoute-stad Nisa, net buiten Asghabat. Om onduidelijke reden mochten we daar niet met onze eigen auto naar toe, maar er werd snel een auto met chauffeur geregeld. Best lekker om een dagje niet te hoeven rijden.

Lees verder…

Volgende Pagina »

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
23 queries. 0.115 seconds.
Powered by WordPress with jd-desert theme design by John Doe.