Article AkzoNobel News & Views

 

Intrepid traveler André Koster reflects on his six months on the road driving along the old Silk Road route from the Netherlands to China.
Lees verder…

25316 km

 

Onze enkele reis over de Zijderoute is voorbij gevlogen. Tijdens deze 172 dagen en 25.316 kilometers kruisten onze wegen allerlei historische sites, religieuze stromingen en verschillende culturen.


Lees verder…

Grenzen van de Zijderoute

Nu het einde van onze reis in zicht is, ga je ongewild toch alweer aan het ‘W-woord’ (werk) denken. Nu was het voor mij lastig om mijn werk tijdens deze hele reis te vergeten, want sinds we Europa verlieten werd ik er bij iedere grensovergang mee geconfronteerd. 

Achteraf gezien is alles enorm soepel gegaan en zijn we overal zeer vriendelijk ontvangen. Behalve bij de Kazachse Immigratie Dienst, maar dat geeft mij meteen weer de mogelijkheid om mijn zijderoute-avontuur te verlengen door een  project op te starten in Kazachstan  ter verbetering van de klantvriendelijkheid van de Kazachse IND ;-)


Lees verder…

East of the Sun, West of the Moon

30 juli 2008 om 2:16 pm | In Kyrgystan, Oezbekistan, Turkmenistan | 11 Reacties

 Iedereen kent wel het begrip de Zijderoute, dat voor veel mensen staat voor de handelsroute vanuit Europa naar China. Ondanks de bekendheid met het begrip ‘de Zijderoute’, is het geografische gebied dat de Zijderoute bestrijkt eigenlijk helemaal niet zo bekend, misschien wel één van de minst bekende gebieden voor de Europeanen. Want zeg eens eerlijk, wie kan alle landen opnoemen die in dit gebied liggen? En hun hoofdsteden ? (Voor wie van quizjes houdt…..klik maar op deze link).
Lees verder…

Waar is Marco Polo?

2 juli 2008 om 1:29 pm | In Kyrgystan, Marco Polo, Oezbekistan | 13 Reacties

We hebben alweer een tijdje verzuimd aandacht aan onze vriend Marco te besteden, dus is het de hoogste tijd voor een update.
Lees verder…

De Fergana vallei

17 juni 2008 om 4:43 pm | In Oezbekistan | 19 Reacties

  De Fergana vallei is een enorm dal dat zich uitstrekt van Oezbekistan tot in Kirgizië waar, vlak voor de Chinese grens, de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. Wij rijden de vallei in over een bergpas van zo’n 2300 meter hoogte, aan beide zijden zijn sneeuwtoppen te zien. De Fergana vallei is al bewoond sinds de 2e eeuw voor Christus, blijkt uit Griekse, Perzische en Chinese geschriften.


Lees verder…

Aan een zijden draadje

17 juni 2008 om 4:37 pm | In Oezbekistan | 10 Reacties

  Zijde. Al vaak genoemd op onze reis, en we hebben reeds op veel plaatsen het eindproduct gezien, maar eindelijk zijn we in de gelegenheid het hele productieproces te aanschouwen. En wel in Margilon, diep in de Fergana-vallei, waar Oezbekistan zijn rechterarm uitstrekt tot ver in Kirgizië.
Lees verder…

Opstartproblemen

16 juni 2008 om 9:31 am | In Oezbekistan, Panne | 18 Reacties

 Deze keer niet met de auto maar voor onszelf…. Ik moet eerlijk zeggen dat ik (Andre ook, maar in mindere mate) na die relaxte dagen in Tashkent, waar ze wél Engels verstaan, waar de internet verbinding niet tergend langzaam is en vooral: waar het eten gevarieerd en lekker is, wel een beetje op zag tegen het hervatten van onze reis.
Lees verder…

Net als je denkt dat het saai begint te worden….

14 juni 2008 om 5:58 pm | In Oezbekistan | 23 Reacties

  Het is heel typisch in Centraal Azie, net  als je denkt dat het saai begint te worden gebeurt er weer iets geks… 
Lees verder…

Volgende Pagina »

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
23 queries. 0.096 seconds.
Powered by WordPress with jd-desert theme design by John Doe.