Marco Polo in Xinjiang

17 juli 2008 om 5:34 pm | In Marco Polo, china |

 Even een korte Marco Polo update over Kashkar:

Kashkar was vroeger een onafhankelijk koninkrijk, maar is nu aan de grootchan onderworpen. De inwoners aanbidden Mohammed. Er zijn vele steden en dorpen, maar de mooiste en voornaamste van alle is Kashkar….De mensen leven van de handel en nijverheid. Ze hebben verrukkelijke tuinen, mooie wijngaarden, prachtige boerderijen met rijke akkers….. veel kooplieden uit dit land reizen met hun waren over de hele wereld. Toch moet worden opgemerkt dat de mensen hier over het algemeen gierig zijn en erbarmelijk leven. Ze voeden zich slecht en hebben ook niets behoorlijks te drinken. Verder wonen er Nestoriaanse Christenen in dit land die hun eigen kerk hebben en volgens hun godsdienstige voorschriften leven.

 

Wat wijngaarden en rijke akkers betreft, komen Marco’s en onze bevindingen overeen. Overal zie je druivenranken en op iedere straat hoek zit wel iemand groente en fruit te verkopen. Ook de handel en nijverheid wordt onderstreept door onze ervaring op de zondagsmarkt. Van gierigheid hebben we hier niets gemerkt en dat ‘niets behoorlijks te drinken’ geldt alleen voor de lokale wijn: die smaakte naar chemische kersensap, dat was inderdaad onbehoorlijk te noemen :-).

 

Verder zullen wij Marco Polo niet meer tegenkomen in het stuk van China wat wij gaan bereizen. Hij neemt  na Kashkar namelijk de  Zuidelijke zijderoute (onder de Taklamakan woestijn door). Deze route zouden wij ook gevolgd hebben als we met de auto waren geweest, maar het openbaar vervoer schijnt in dat dunbevolkte stuk van China (tja wat wil je, midden in de woestijn) vrij slecht te zijn. Daarbij komt nog eens dat de steden die Marco Polo beschrijft inmiddels tot kleine nietsbetekenende dorpen zijn vervallen waar, volgens andere reizigers die we tegen zijn gekomen, niets interessants te zien is.

 

Wij hebben daarom voor de Noordelijke route gekozen, waar we de interessante steden Kucha en Turpan aandoen. Opvallend genoeg besteedt Marco daar helemaal geen aandacht aan in zijn boek en zelfs op zijn landkaart is het een blinde vlek…. Die zullen wij dan maar voor hem invullen.

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen reacties »

RSS feed voor comments op dit bericht. TrackBack URI

Reageren

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
23 queries. 0.131 seconds.
Powered by WordPress with jd-desert theme design by John Doe.