Reisroute

 Onze route is een combinatie tussen de reisroute die Marco Polo beschrijft in ‘Il Milione’  en de ‘ Gouden Route (het deel van de Zijderoute door de Centraal Aziatische republieken (Turkmenistan, Oezbekistan, Kyrgizie), langs Merv, Khiva, Samarkand en Buchara. Dit is het deel van de route waar de grootste winsten zijn gemaakt (vandaar ‘Gouden’) en daarvan zijn, ook op dit moment nog, de sporen nog duidelijk terug te vinden.

Hieronder eerst de route die we tot nu toe daadwerkelijk hebben gevolgd (conform onze ’spelden-prik-berichten):

 

 De oorspronkelijk geplande route:

 

 

 

De werkelijke route tot nu toe:

 

 

De route begint in Nederland en gaat via België, Italië, per boot naar Griekenland, door Turkije, Iran, Turmenistan, Oezbekistan, Kyrgizstan, China om uiteindelijk te eindigen in Kazachstan.  We hebben uit de hand een dag-tot-dag planning gemaakt (mede om de visa te kunnen aanvragen), maar deze is uiteraard flexibel en aan verandering onderhevig.

   En dan even een korte quiz, wat zijn de hoofdsteden van bovengenoemde landen?

Deze route, zo’n 25.000 km,  voert ons over de hoogste bergpassen, door de heetste woestijnen en dwars over het Euraziatische continent. We volgen daarbij zoveel mogelijk de route van Marco Polo , één van de zijderoutes die van het Middelandse Zeegebied naar China lopen. Marco Polo portret Marco Polo     

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
22 queries. 0.092 seconds.
Powered by WordPress with jd-desert theme design by John Doe.